Riolering Aanleggen En Ontstoppen - Installatiebedrijf ook in Maarssen

Published Mar 30, 21
6 min read

Riool Ontstoppen ook in Maarssen

Er is niets vervelender dan een verstopte afvoer. Wanneer afvalwater niet of nauwelijks wegloopt is er vaak sprake van een verstopte afvoer. Als dit langer aanhoudt kunnen er zelfs hardnekkige verstoppingen ontstaan. Om dit te voorkomen zit er helaas maar één ding op: je afvoer ontstoppen. Vaak is het niet nodig om meteen een loodgieter te bellen, maar zou je zelf de afvoer ook kunnen ontstoppen. Hieronder volgen enkele tips met huis en tuin artikelen die je zelf kunt proberen. Bekijk de video voor meer uitleg.

Als je zelf je riool wilt ontstoppen moet je beginnen bij het achterhalen van de locatie van de verstopping. Het kan voorkomen dat het water zowel in de gootsteen als in het toilet minder goed wegloopt. Ook kan het voorkomen dat water in de gootsteen gaat borrelen als het toilet wordt doorgespoeld. In dit geval is het aannemelijk dat er een verstopping in de riolering onder je huis zit. Schakel dan een ontstoppingsbedrijf in. Als een specifieke afvoer in huis verstopt is geraakt is de kans groot dat je eerst zelf aan de slag kunt. Loopt het water in je wastafel niet goed weg of blijft er in de douche water staan dan zijn haren en zeepresten vaak de boosdoener.

Riool Ontstoppen ook in Maarssen

Dit probleem kun je oplossen door alle rioolaansluitingen goed door te spoelen door er emmers met water in te gieten. Wanneer hierbij een waterkolkje ontstaat, zit de rioolaansluiting niet meer verstopt. Als dit niet het geval is dan zijn er een aantal manieren om de verstoppingen te verhelpen.

Omdat er naast haren en zeepresten in de afvoer vaak ook etensresten en vet verstopt zitten is het om te beginnen verstandig om de afvoer regelmatig door te spoelen door baking soda en kokend water in de afvoer te gieten. Hiermee voorkom je verstoppingen en lossen zeep- en vetresten op. Deze vloeibare ontstopper verhelpt naast een verstopte afvoer van een wasbak of doucheputje ook het toilet. Dit middel werkt vaak grondig en effectief zonder dat het de kunststof leidingen aantast. Daarnaast is dit ook een zeer milieuvriendelijke oplossing.

Rioolverstopping Oplossen ook in Maarssen

Als de afvoer dan toch nog is verstopt kan er ten eerste gebruik worden gemaakt van de rubberen ontstopper. Hiermee kan je proberen de gootsteen te ontstoppen door de zuignap van de ontstopper op de afvoer te plaatsen waarna je vervolgens pompbewegingen gaat maken. In veel gevallen zijn hiermee de verstoppingen al snel verholpen.

Riool Verstopt, Rioolverstopping ook in MaarssenVerstopping Riool Melden ook in Maarssen
Riool Verstopt, Wat Te Doen En Wie Betaalt Wat? in MaarssenRiool Verstopt, Rioolverstopping Maarssen

Als de verstopping hiermee niet is opgelost kan er worden gekozen voor een andere aanpak, namelijk het schoonmaken van het sifon. Plaats een emmer onder de sifon (om water en afval op te vangen) en ontkoppel de sifon. Maak vervolgens de sifon goed schoon. Deze werkwijze kan zowel voor de gootsteen als de wastafel ingezet worden.

Help, Een Verstopt Riool Maarssen

Als de blokkade niet bereikbaar is, ook na het ontkoppelen van de sifon, dan zou je gebruik kunnen maken van een ontstoppingsmiddel. De meeste ontstoppingsmiddelen bevatten echter agressieve chemische bestanddelen. Aangezien deze manier van ontstoppen meer schade aan kan richten dan je zou willen en het gebruik ervan gevaarlijk is, is het verstandiger om de afvoer te ontstoppen met milieuvriendelijke en biologische ontstoppingsmiddelen zoals soda. Riool ontstoppen Maarssen. Hiermee wordt de afvoer ook niet beschadigd.

is wel zo makkelijk. U kunt dan namelijk direct weer van uw sanitair gebruik maken. Daarnaast voorkomt u stankoverlast in uw woning (Riool ontstoppen Maarssen). Maar waar zit de verstopping? Hoe vind ik die? En hoe verhelp ik de verstopping vervolgens?

Wat Kan Ik Doen Als De Riolering Verstopt Zit? Maarssen

Uw verstopte riool zelf ontstoppen begint bij het achterhalen van de locatie van de verstopping. Mogelijk loopt het water zowel in uw gootsteen, als in uw toilet minder goed weg. Ook kan water in de gootsteen gaan borrelen als u uw toilet boven doorspoelt. Deze voorbeelden duiden op een verstopping in de riolering onder uw huis. U kunt dan het beste een ontstoppingsbedrijf inschakelen. Daarbij kan het voorkomen dat een specifieke afvoer in huis verstopt is geraakt. Loopt het water in uw wastafel bijvoorbeeld niet goed weg? Of blijft er juist in uw douche water staan? Bij een verstopping in de wastafel of het doucheputje zijn haren en zeepresten vaak de boosdoener.

U vindt de bron van een afvoerverstopping door alle rioolaansluitingen een keer goed door te spoelen. Giet bijvoorbeeld per aansluiting een emmer water weg. Wanneer hierbij een waterkolkje ontstaat, zit de rioolaansluiting niet verstopt. Lijkt het erop dat er wel een verstopping zit, hoe kunt u deze dan verhelpen? - Riool ontstoppen Maarssen.

Riolering, Problemen Maarssen

Een van de opties voor het ontstoppen van een riool is het gebruik van een hogedrukreiniger. Houd er hierbij rekening mee dat een nauwkeurige manier van werken belangrijk is! U wilt immers voorkomen dat er overal in de badkamer of keuken water komt te liggen. Stop de spuit van de hogedrukreiniger zo diep mogelijk in de afvoer. Spuit daarna de afvoer gedurende een aantal minuten goed door. Het gebruik van een hogedrukreiniger is veel krachtiger dan het gebruik van soda, een veer of een plopper. Probeer daarom eerst een van de andere methodes. Zo voorkomt u dat afvoerwater op uw vloer of muren komt.

Naast het gebruik van een hogedrukreiniger, kunt u soda als ontstoppingsmiddel gebruiken. Schep de soda met een theelepel in de afvoer en laat dit enkele minuten intrekken. Spoel de afvoer daarna met kokend water door en herhaal de eerste stap een aantal keer. Het gebruik van soda is zeer geschikt voor het ontstoppen van een gootsteen-, douche- of wastafelafvoer. De soda heeft namelijk een ontvettende werking, waardoor de haren en zeepresten sneller los zullen laten. Hierdoor verdwijnt de blokkade en loopt het water weer goed door.

Verstopping In Uw Riolering? Rioolservice in Maarssen

Wanneer uw riool verstopt is geraakt door een prop restafval, bijvoorbeeld in uw toilet, kunt u een veer gebruiken. (Een zogenaamde ontstoppingsveer.) De veer is zeer soepel en deze kunt u hierdoor gemakkelijk in de afvoer drukken. Bij gebruik van de veer komt het restafval op de bodem van de afvoer los. Zo kan het wegspoelen naar de centrale riolering. Spoel direct na het gebruik van de veer de afvoer door. Dit voorkomt dat hetzelfde restafval niet opnieuw verderop in de afvoer vastplakt. Het kan nuttig zijn om het gebruik van de veer te combineren met soda. Soda zorgt dat de laatste resten losweken van de afvoerwanden.

Verstopping Riool Melden   MaarssenEen Probleem Met De Riolering? Riool Verstopt? Maarssen


Is het niet gelukt om het riool te ontstoppen? Schakel dan professionele hulp in! Onze ontstoppers beschikken over jarenlange ervaring, zijn VCA-gediplomeerd en bieden 24/7 hulp bij het verhelpen van verstoppingen. Wij rekenen geen voorrijkosten. Maak een afspraak!

Navigation

Home

Latest Posts

Waterontharder Kopen - Beste Kwaliteit & Prijs

Published Sep 04, 21
5 min read

Waterverzachter Kopen

Published Jul 16, 21
7 min read